2011 - Peter Ueda

Carl Tullus minnesfond

För forskande läkarstudenter vid KI

Peter Ueda

För sitt okonventionella sätt

att bedriva forskning,

nyfiket identifiera problem

och gränslöst söka medarbetare

samt för sin glädjefulla kraft

att genomföra projekten

 

Stipendieberättelse

 

Stipendiet från Carl Tullus minnesfond var ett välkommet stöd till min forskning och mina projekt. Jag använde stipendiet till att resa i Indien med en amerikansk vän och kollega för att studera

förutsättningarna för kirurger som arbetar i miljöer med begränsade kliniska och ekonomiska resurser.

 

Resan var en del i ett globalt program i socialt entreprenörskap med syfte att undersöka hur man skulle kunna utveckla kirurgisk utrustning av god kvalitet till en så låg kostnad som möjligt. Tack vare stipendiet kunde jag förlänga min vistelse i Indien.

 

Utöver det ekonomiska bidraget har Carl Tullus minnesfond gett mig stöd och uppmuntran i min forskning som jag uppskattar väldigt mycket. Jag hoppas kunna vara en god representant för stipendiet och hålla kontakt med stipendiekommitté samt tidigare och framtida stipendiater.

Peter Ueda

 

----------

Peter Ueda disputerade den 10 januari 2014. Avhandlingens titel är Famine in Nigeria and vitamin D in Sweden: Two early life exposures and their relation to cardiovascular risk in adulthood.

Ladda ner Peters avhandling här.

 

Peter har skapat en tecknad film, där han sammanfattar resultaten av sin forskning om D-vitamin, födelsemånad och dödsorsaker i Sverige. Filmen är nio minuter lång.

Ladda ner Peters film här.

 

Vetenskapliga arbeten

Artiklar med Peter Ueda som huvudförfattare:

 

Application of the 2014 NICE cholesterol guidelines in the English population: a cross-sectional analysis.

 

The global economic crisis, household income and pre-adolescent overweight and underweight: a nationwide birth cohort study in Japan.

 

Neonatal vitamin D status and risk of multiple sclerosis.

 

Copyright © Carl Tullus minnesfond